آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی

رنگ روغنی از رنگ های محبوب بوده و نقاشی ساختمان با رنگ روغنی از مهمترین سئوالات کاربرانی می باشد که می خواهند ویژگی های این نوع نقاشی را بدانند. اول این را به شما یادآوری کنیم که رنگ روغن از رنگ های محبوب می باشد که توانسته نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب نماید. این رنگ به سه دسته طبقه بندی می شود که قرار است در ای مطلب در مورد آن صحبت کنیم. دلایل استقبال از این نوع رنگ مربوط به ویژگی های مثبت آن از جمله مقاومت بالا در کنار قابلیت شستشو می باشد که سبب می شود تا شما در هر جایی از آن استفاده کنید. یکی از این قسمت ها اشپزخانه می باشد که به دلیل سقف اسیب پذیر آن که ممکن است چربی بگیرد باید تمیز شود و استفاده از رنگ روغنی این کار ر میسر می سازد.

از دیگر بخش هایی که از رنگ روغنی استفاده می شود می توان به رنگ آمیزی درب و پنجره ها با رنگ روغن اشاره نمود. این درب  پنجره ها به دلیل آب و هوا ممکن است کثیف شده و رطوبت بگیرند و با رنگ روغن این امکان وجود دارد تا هم مقاومت بالا رفته و هم به راحتی تمیز می شود. برای رنگ آمیزی درب های داخلی اتاق ها به دلیل عدم وجود بخار چرب حتما نیاز نیست که با رنگ روغن رنگ آمیزی کنید و فقط همین که دیوارها را رنگ روغنی کرده و در مواقع لزوم آنرا پاک کنید کفایت می کند. از سویی دیگر در صورت استفاده از رنگ روغن برای سقف اتاق به دلیل خاصیت انعکاسی می توان باعث بازتاب نور و آزار شما شود. با همه این موارد رنگ آمیزی با رنگ روغنی مراحلی دارد که در این مطلب به طور دقیق در موردش صحبت می کنیم. آموزش نقاشی ساختمان را بخوانید تا نکات بیشتری را متوجه شوید.

مزیت های رنگ روغن

رنگ روغنی داری مزیتهای بسیاری است که از مهمترین آنها می توان به استفاده از این رنگ به عنوان عایق برای سطوحی ماند سطوح آهنگی و چوبی و فلزی و نرده ها و چارچوب ها اشاره نمود که از خوردگی و زنگ زدگی آنها جلوگیری می کند. این رنگ به طور کامل قابل شستشو بوده و می توانید بدون مشکلی این سطوح را شستشو نمایید. پوشش دهی این رنگ مزیت دیگر آن است که بسیار بالا می باشد. از طرفی رنگ آمیزی رنگ روغنی به صورت راحت و روان می باشد. آخرین ویژگی که باید برای این رنگ نام ببریم مربوط به استفاده از مقدار کم رنگ برای هر متر مربع می باشد.

عیب های رنگ روغن

این رنگ در کنار مزیت هایی که دارد ، دارای تعدادی عیب نیز می باشد و بعضی از آنها نیز بسیار مهم می باشد که باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. بوی زننده و نامطبوع این رنگ مهمترین عیب آن می باشد و دلیل آن هم حلال شیمیایی می باشد که در آن است. این بوی بود تا مدت های زیادی ممکن است در محیط باشد و این زمان بین 2 هفته تا 1 ماه متغییر است. این رنگ برای سلامت انسان و همچنین محیط زیست مضر بوده و دلیل آن هم وجود مواد تشکیل دهنده سمی در آن می باشد. از طرفی مدت زمان خشک شدن این رنگ در صورت سرد بودن فضا ممکن است بیشتر نیز شود. و در آخر باید بگوییم برای اجرای این رنگ باید زیرسازی و بتونه کاری به شکل دقیق انجام شود تا مشکلات زیر سطح در آن مشاهد نشود.

آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی

انواع رنگ روغنی

انواع رنگ روغنی در سه دسته قرار می گیرد که کدام از این رنگهای مزیت ها و معایب خود را داشته و متناسب با ویژگی هایی که دارند در مواردی استفاده می شوند. این رنگ ها گاهی اوقات به صورت تکی و در موارد دیگری نیز به صورت ترکیبی استفاده می شود و ما در ادامه قصد داریم تا این رنگ ها را برای شما بررسی نموده و ویژگی های آنها را نام ببریم :

معرفی رنگ روغنی برق

این رنگ بیشتر برای رنگ آمیزی فلزات از جمله درب و چارچوب ها و پنجره ها استفاده می شود و دلیل آن هم به شفافیت آن بر می گردد. از سویی دیگر این رنگ کاربرد های دیگری را نیز برای رنگ آمیزی درب و پنجره های چوبی نیز دارد. مزیت های رنگ روغی براق را می توان در 4 مورد بیان داشت. اولین مور آن مربوط می شود به پوشش دهی بالای آن و دومین مورد نیز به استفاده از آن برای ساخت بتونه مربوط می شود. مزیت دیگر آن استفاده برای رنگ آمیزی فلزات و آخرین نیز مربوط به می شود به ویژگی قابل شستشو بودن آن که بسیار مهم می باشد. از معایب آن هم باید به انعکاس نور اشاره کرد که سبب می شود تا موج های روی دیوار و سقف به خوبی نمایش داده شود و ایرادات نمایان شود هر چند که با نقاشی این ایرادات قابل رفع نمی باشد به همین دلیل استفاده از آن برای نقاشی دیوارها را توصیه نمی کنیم.

رنگ روغنی نیمه براق

رنگ روغنی نیمه براق یا نیمه مات از ترکیب 2 به 1 رنگ های روغنی براق و رنگ های روغنی مات بدست می آید که ویژگی های هر دو را به سنبت در خود دارد. از مهم ترین استفاده های این رنگ می توان به نقاشی ساختمان و نقاشی کردن دیوارها و سقف های ساختمان اشاره نمود که علت آن هم این می باشد که این نوع رنگ ویژگی بازتاب و انعکاس نور را نداشته و ایرادات دیوار از جمله موج های آن را نمایان نکرده و به مقدار کافی هم براق بوده که جلوه زیبایی را به دیوار بدهد. این نوع رنگ قابل شستشو بوده و می تواند متناسب با نیاز خود براق یا مات بودن آن را تغییر نیز دهید. از معایب آن هم باید به همین ترکیبی بودن اشاره نمود که باید قبل از هر بار استفاده دو رنگ روغنی براق و مات ترکیب شوند. و عیب دوم هم اینکه این رنگ به دلیل سنگین بودن رنگ روغنی مات احتمال دارد بعد از زمانی رسوب کند.

رنگ روغنی مات

از رنگ روغنی مات برای رنگ آمیزی سطوحی بهره برده می شود که دارای ایراد بوده و نمی خواهیم این ایرادات نمایان شود. این رنگ می تواند ایرادات سطوح دیوار و سقف را پوشش داده و از نمایانی آن بکاهد. رنگ روغنی مات از رنگ های قدیمی محسوب می شود که امروزه جز در رنگ آمیزی فلزاتی مانند درب و پنجره استفاده چندانی ندارد. علت آن هم مذبوط به این می شود که این رنگ دارای بوی زننده بوده و همچنین زمان خشک شدن آن نیز بسیار بالا می باشد و یا اینکه تاثیرات بدی روی محیط زیست دارد. از این رنگ برای عایق کاری سطح ها در برابر خوردگی و زنگ زدگی استفاده می شود. مزیت این رنگ در مقایسه با رنگ روغنی براق قیمت پایین تر آن بوده و اینکه موج های دیوار را نمایش نمی دهد. از طرفی در صورت اجرای بدون ترکیب این رنگ این کار سخت تر و زمان بر تر می باشد. پوشش دهی آن بسیار کم بوده و برای هر بار استفاده نیز باید آن را به هم زده تا حلال یا تینر روغنی یکنواخت پخش شود. این رنگ قابلیت شستشوی بسیار پایینی را دارد.

آموزش نقاشی ساختمان با رنگ روغنی سایت اوس نقاش

چگونگی نقاشی ساختمان با رنگ روغنی

برای رنگ آمیزی خانه با رنگ های روغنی مهمترین بخش انتخاب یک رنگ با بهترین شکل ممکن می باشد که باید رنگ مناسبی را برای هر بخش از خانه انتخاب نمایید. در گذشته رنگ های محبوب رنگ های سفید و استخوانی و طوسی و آبی بوده ، ولی امروزه رنگ های دیگری مانند رنگ های صورتی و زر و نارنجی و قرمز استفاده شده و رنگ های مطابق با سلیقه افراد برای هر قسمت انتخاب می شود و می توانید بهترین رنگ را انتخاب نمایید. دانستن تکنیکهای نقاشی ساختمان به استفاده بهتر از رنگ روغنی منجر می شود. برای هر رنگ آمیزی ابتدا همه وسایل های داخل اتاق را جمع نموده و بر روی آن یک پارچه بکشید تا رنگ ها در حین نقاشی بر روی آن ریخته نشود. از طرفی می بایست دیوارها به شکل مطلوب تمیز شده و آلودگی های روی آن مانند گرد و خاک تمیز شده و همچنین حفره های روی دیوار با گچ و کاردک رفع شود.

مراحل انجام نقاشی ساختمان با رنگ روغنی

برای انجام زیر کاری برای دیوار های گچی شما باید یک سری اصول و نکات را رعایت نمایید که البته این را نقاش ساختمان می داند. از این رو سعی کرده ایم نکاتی را که باید به ترتیب انجام دهید را به طور مختصر و خلاصه نام ببریم تا بدانید مراحل کار به چه شکل می باشد :

  • انجام روغن زیرکار مناسب گچ
  • اجرای ماستیک با بتونه مناسب
  • سنباده زنی بعد از خشک شدن بتونه حدودا 15 ساعت بعد
  • پاک کردن گرد و خاک مرحله قبلی
  • اجرای رنگ آمیزی با قلممو و یا غلطک
  • لکه گیری
  • بعد از 15 ساعت  اجرای مرحله دوم سنباده زنی با سنباده نرم
  • گردگیری مجدد
  • رنگ دوم
  • اجرای رنگ سوم برای شکیل تر شدن کار

خرید و نگهداری رنگ روغن

در هنگام خرید رنگ های ساختمانی باید به دو نکته بسیار دقت کنید . اولین نکته ای که باید به یاد داشته باشید استاندارد بودن رنگ می باشد که باید کنترل شود و نکته بعدی در خرید تاریخ انقضای رنگ می باشد که باید بررسی شود. مطلب چند نکته در خرید رنگ های ساختمان را بخوانید تا در این زمینه بیشتر بدانید. در هنگام خرید یاداتن باشد همان رنگی را بخرید که می خواهید و نه هر رنگ دیگری را چه را که رنگ های روغنی مات و براق با هم متفاوت بوده و استفاده از هر کدام جداگاه و متقاوت می باشد. در مورد نگهداری این رنگ ها هم باید بگوییم که رنگ ها باید در دمای معمول بین 5 درجه تا 35 درجه نگهداری شود. از این رو باید حواستان باشد که خارج از این محدود دما قرار نگیرد زیرا ممکن است منجمد شده و یا در مجاورت گرما و نور خورشید باعث آتش سوزی شود.

در بالا سعی کردیم تا به طور مفصل در مورد نقاشی ساختمان با رنگ روغنی و ویژگی هایی که رنگ روغن دارد صحبت کنیم. این رنگ در سه دسته کلی رنگ روغنی براق و رنگ روغنی مات و رنگ رغنی نیمه مات قرار می گیرد. از طرف شرایط نگهداری و خرید و همچنین مراحل انجم نقاشی ساختمان با این رنگ را بررسی نموده و در این باره نیز صحبت کردیم. مقالات بیشتر و ویژگی های دیگر رنگ را در مقالات دیگر سایت اوس نقاش توضیح داده ایم .

منبع: سایت اوس نقاش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *