رنگ نما

رنگ نما

از جمله پوشش های با قیمت مناسب و مقاوم برای نمای بیرون رنگ نما بوده که به دلیل تغییراتی که در مقایسه با رنگ های مورد استفاده در داخل ساختمان داشته می توان مطابق با شرایط جوی هر منطقه باشد و برای نمای ساختمان یا کارخانه ها و مجتمع های اداری و تجاری بسیار مناسب می باشد و ویژگی ها و مزایای بسیاری از جمله ضد آب بودن و ضد فرسایش داشته و طول عمر آن نیز بیشتر می باشد.

 

رنگ مناسب برای نمای ساختمان

انتخاب رنگ نما به سادگی که فکرش را می کنید نیست و باید برای انتخاب آن یک سری موارد را مد نظر قرار بدهید زیرا رنگ نما باید دارای ویژگی های کلیدی می باشد که مجریان به خوبی در این زمینه تخصص داشته و می توانید از آنها برای انتخاب رنگ مورد نظر مشاوره کنید. برای رنگ آمیزی می توانید فصل های بهار و تابستان را انتخاب نمایید و بهترین زمان نیز روزهای آفتابی می باشد.
البته باید حواستان باشد که کار در گرمای زیاد هوا می تواند به شره کردن رنگ و ایجاد حباب و کاهش چسبندگی منجر بشود. البته هوای بسیار سرد نیز برای این کار مناسب نمی باشد. شما بهتر است قبل از خرید رنگ به صورت کلی برای نمونه بخشی از رنگ را بر روی قسمتی از دیوار اجرا نموده و در صورت رضایت نسبت به خرید رنگ نما اقدام نموده و یا رنگ دیگری انتخاب کنید.

انواع رنگ های مورد استفاده برای سطوح

نما نیز مانند دیگر سطوح متنوع بوده که به دلیل بیرونی بودن باید در برابر آلودگی و بارندگی و نور خورشید مقاوم باشد و رنگ نما نیز باید ویژگی های معینی نیز در این زمینه داشته باشد. رنگ اکرولیک از جمله رنگ هایی می باشد که برای نما و سطوح خارجی استفاده می شود و از محبوبیت زیادی هم برخوردار است. رنگ دیگر هم رزین آکریلیک می باشد که بر پایه آب یا روغنی می باشد و دارای ویژگی هایی چون بدون بو بودن و آسیب ناپذیر بودن و مقاوم در برابر اشعه UV  می باشد. رزین آکریلیک برای سطوح گچی و سیمانی و کناف مناسب می باشد.

رنگ کنیتکس هم از دیگر رنگ های پر استفاده برای نماهای خارجی می باشد که انواع مختلفی از آن در بازار وجود داشته و می تواند بر پایه آب یا بنزین باشد و عمر بالای نیز داشته و مقاومت آن در برابر رطوبت بسیار زیاد می باشد. رنگ ننو هم به دلیل عایق بودن و کیفیت بالایی که داشته و در برابر عوامل جوی نیز مقاوم می باشد گزینه بعدی می باشد.

رنگ استخری نیز از دیگر رنگ های ساختمانی بوده که بیشتر در بخش صنعتی و برای فضاهایی که نیاز به رنگی با کیفیت بالا می باشد استفاده شده و در فضاهای پر رفت و آمدی چون ساختمان های اداری و تجاری استفاده می شود. رنگ روغنی نیز می تواند برای سطوح مختلفی از جمله فلزی و درب و پنجره ها و یا نرده ها مورد استفاده قرار بگیرد و مقاومت خوبی را نیز در برابر رطوبت داشته که دلیل آن بر پایه حلال نفتی بودن آن است. رنگ آخر هم رنگ استخری است که بیشتر در استخر ها استفاده می شود و در برابر رطوبت و جلبک مقاوم بوده و ضد قارچ نیز می باشد.

رنگ نما ساختمان

معرفی ویژگی رنگ نما ساختمان

  • امروزه نمای ساختمان در معرض آلاینده ها و گرد و غبار می باشد و در صورتی که رنگ نما قابل شستشو نبوده پس از مدتی کثیفی به اوج می رسد و عملا زیبایی خود را از دست می دهد ولی در صورتی که قابلیت شستشو را داشته باشد می توان آنرا شست و دوباره زیبا نمود.
  • نمای ساختمان از آنجا که در برابر سرما و گرما قرار دارد ممکن است به مرور و طی تابستان ها و زمستان ها دچار آسیب شده و کم کم از بین برود و ویژگی مقاومت بالا در برابر سرما و گرما بسیار مهم است.
  • شرایط جوی از جمله عوامل بسیار مهمی می باشد که رنگ نما باید در برابر آن مقام باشد و در برابر بارش های شدید و تگرگ و باران اسیدی مقاومت دائمی داشته باشد و خرابی و رنگ پریدگی بر آن ظاهر نشود.
  • رنگ نما باید دارای اسنجام و کیفیت بالایی بوده و در گذر زمن نیز گسسته نشود و این تنها با داشتن ویژگی یا خاصیت کشسانی و الاستیک ممکن می باشد تا بتوانید چنین سطحی را داشته باشید. هامنطور که قبلا گفتیم ویژگی کشسانی از بروز ترک ها روی سطح تا حدودی جلوگیری می کند.
  • رنگ های انتخابی برای نما می تواند براق یا مات باشد. رنگ های براق این ویژگی را دارند که دیرتر کثیف می شوند در صورتی که رنگ های مات در مقایسه با آنها سریع تر کثیف می شوند.
  • رنگ های نما می توانند بافت دار باشند البته این به صورت معمول وجود نداشته و نقاشان حرفه و با تجربه با استفاده از ابزار های مخصوص و رنگ  با غلظت بالا اقدام به اجرای بافت دار رنگ می کنند که هم زیبایی بیشتری را خواهد داشت و هم اینکه ایرادات سطح را می پوشانند.
  • از جمله ویژگی های مهم دیگر مقاومت در برابر اشعه UV خورشید می باشد. این رنگ های نما به دلیل اینکه زمان زیادی را در برابر تابش نور خورشید قرار دارند ممکن است آسیب ببینند که ضد اشعه یو وی از این آسیب جلوگیری می کند.
  • برخی از رنگ های نما بر پایه حلال نفتی و تینر می باشد که سبب می شود قابل اشتعال بوده و ایمنی نداشته باشد. اما رنگ هایی دارای حلال آب می باشد غیر قابل اشتعال بوده و این بسیار مفید می باشد.

مرحله آماده سازی سطوح برای رنگ نما

مرحله اولی که باید برای رنگ آمیزی نما انجام بدهید این است که سطح را بررسی نمایید و آنرا آماده نمایید. شما باید در صورت وجود گرد و غبار ابتدا آنرا از روی سطح پاک نمایید و برای اینکار نیز می توانید از شیلنگ و در صورت ارتفاع بیشتر از واتر جت استفاده نمایید. در صورتی که این سطح دارای جرم و لکه هایی برجسته بود نیز باید با کمک یک برس یا سایش برقی این موارد را برطرف نمایید. این کار را می توانید از بالا به پایین انجام داده و پس از شستشو نیز صبر کنید تا سطح خشک بشود.

اگر قبلا نما رنگ آمیزی شده و الان قدیمی است ممکن است شل یا پوسته کند و برای برداشتن آن از روی نما نیز باید از واتر جت و یا سند بلاست استفاده نموده و رنگ قدیمی را از روی سطح بردارید. شما باید مطمئن شوید که هیچ جرم و قسمتی که نیاز به تعمیر دارد روی سطح باقی نماند. پاک سازی سطح سبب افزایش چسبندگی و یک دست شدن رنگ می شود.

اگر پنجره ها نیز نیاز به رنگ آمیزی دارد باید آن هم بررسی و در صورت نیاز ترمیم بشود. ممکن است بخش هایی دچار زنگ زدگی شده باشد و باید برای تعمیر آن قسمت ها سمباده خورده و بتونه کاری کنید و در مرحله آخر نیز ضد زنگ زده شود. اگر در کنار پنجره ها نیز ترک بود باید پر شود و همچنین در صورتی که ترکیدگی لوله باعث نشت آب بر روی نما می شود تعمیر یا زه کشی بشود.

رنگ نما ساختمان

مرحله پر کردن ترک ها و شکاف ها

اگر نمای سیمانی شما قدیمی باشد ممکن است به دلایلی چون فرسوده شدن یا تغییرات آب و هوایی یا نشست ساختمان ترک و شکاف هایی بر روی آن ظاهر بشود که حتما باید قبل از شروع کار ترمیم بشود. شما باید برای این کار و با توجه به بافت سیمان از مصالح مخصوص استفاده نمایید. اگر سیمان زبر یا بافت دار می باشد می بایست از ابزار بندکشی یا تزریق چسب برای ترمیم ترک استفاده کنید. اگر برای سیمان بافت دار ملات سیمان یا مل را با کمک کارتک یا قلم مو در محل شکاف استفاده کنید این کار سبب می شود تا بافت نیز پر شده و بعد از رنگ کاری محل بتونه قابل مشاهده باشد.

استفاده از موادی با خاصیت کشسانی برای پر کردن این ترک ها می تواند کمک کند تا بعدها اگر ترک تمایل به باز شدن داشت این مصالح کش آمده و اجازه این کار را ندهد. شما می توانید از چسب پلی یورتان برای نماهای سیمانی استفاده کنید و اگر هم عرض این شکاف خیلی کم بود با کمک کارت یا ابزار دیگر کمی آنرا باز کنید تا مواد پر کننده را راحت تر بین شکاف قرار بدهید و پس از رنگ آمیزی نیز شکاف مشخص نشود.

 

مرحله اجرای پرایمر

اجرای پرایمر به عنوان زیر کار و قبل از شروع نقاشی نما بسیار مهم می باشد که باید به دقت این مرحله را نیز انجام بدهید. هر رنگ پرایمر مخصوص به خود را داشته که اجرا می شود. رنگ اکرولیک هم از آنجا که یک رنگ برای نمای ساختمان می باشد دارای پرایمر شیری رنگی می باشد که خواصی مانند چسب بتن داشته و از ویژگی های آن می توان به سفت کردن سطح زیر کار و ایجاد فرآیندی برای چسبندگی بیشتر رنگ به سطح اشاره نمود. از سویی دیگر جلوگیری از تبله کردن و ورقه ورقه شدن رنگ جلوگیری می کن.

به طور معمول برای اجرای این پرایمر شما می توانید از غلتک یا پیستوله و یا قلم مو استفاده کرده و پرایمر را بر روی سطح اجرا نمایید. همه بخش های سطح باید پوشش داده شده و هیچ کجا نباید خالی بماند. پرایمر رنگ اکرولیک بعد از اجرا شدن بی رنگ بوده و نباید تصور کنید که باید همه سطح با رنگ پوشیده شده باشد. همچنین اگر نیاز به سفت کردن پرایمر داشتید از رنگ استفاده نکنید زیرا خواص پرایمر را کم می کند.

 

مرحله پوشش نهایی

با انجام مراحل قبلی همه چیز برای اجرای پوشش نهایی آماده می باشد. شما می توانید برای نقاشی نما از ابزار های مختلفی چون قلمو یا غلتک یا ایر لس یا پمپ باد استفاده کنید که هر کدام از اینها ویژگی ها و نکات خاص خود را دارند. باید این را بدانید که استفاده از هر کدام از این ابزار ها می تواند بر روی کیفیت کار تاثیر بگذارد و میزان مصرفی رنگ نیز در هر کدام متفاوت می باشد.

برای اجرای رنگ نما نیز باید عوامل متعددی چون صرفه اقتصادی برای تامین رنگ را مد نظر قرار داده تا بر اساس آن نوع ابزار تعیین بشود. همچنین چون هر کدام از اینها سرعت اجرای مختلفی دارند باید در انتخاب هر کدام زمان تحویل کار نیز بررسی کنید. نوع سطح هم در انتخاب ابزار مهم می باشد. در استفاده از غلتک باید توجه کنید که رنگ به صورت یک دست پخش شده و رنگ زیادی روی سطح ایجاد نشود. در استفاده از قلمو نیز نوع حرکت بسیار مهم می باشد که می توانید از پایین به بالا یا راست به چپ یا برعکس انجام داه و از حرکت مورب قلمو خودداری کنید تا پوشش یک نواخت بشود.

 

هزینه اجرای رنگ نما

برای آنکه هزینه اجرای رنگ نما تعیین بشود باید بدانید رنگ به عنوان مواد مصرفی بیشترین نقش را در این تعیین قیمت داشته و استفاده از هر نوع رنگی می تواند تاثیر مستقیمی بر روی قیمت تمام شده داشته باشد. رنگ ها بر اساس کیفیت مواد اولیه ای و ویژگی هایی که دارند قیمت های مختلفی را دارا می باشند. به طور مثال رنگ هایی چون رین کالر الاستومریک و تکس اولترا به دلیل ویژگی کشسانی که دارند می توانند برای سطوحی که احتمال ترک برداشتن آنها زیاد است مناسب باشد و از باز شدن ترک ها جلوگیری نماید. قیمت رنگ نما به موارد بسیاری مربوط است که به آنها اشاره کرده ایم.

همچنین رنگ هایی چون رین کالر الاستومریک و تکس اولترا و کنیتکس ها دارای ویژگی های آب گریزی و غبار گریزی دارند که سبب می شوند تا مقاومت و طول عمر نما تا حد زیادی افزایش پیدا کند. در صورت استفاد از رنگ های با کیفیت در حدود 10 تا 15 سال بسته به شرابط متنوعی رنگ نما عمر می کند. همچنین در هنگام قیمت دهی مجری بر اساس متر مربع و با بررسی سطح زیر کار و ارتفاع و موارد دیگر برآورد هزینه می کند.

منبع: وبسایت اوس نقاش