آشنایی با رنگ های ساختمانی

رنگ های ساختمانی از ارکان نقاشی ساختمان و همچنین دکوراسیون داخلی منزل می باشند که شناخت این نوع رنگ ها می تواد به شما برای انتخاب هر چه بهتر رنگ ساختمان خود کمک نمود و سبب شود تا به تناسب بهتر رنگ و هارمونی دست پیدا نمایید. هر کدام از این رنگ ها کاربرد های خاص خود را دارد که می تواند برای فضاهای مورد نظر استفاده شود. شما باید ضمن اینکه این رنگ ها بشناسید بتوانید بهترین نوع رنگ ها را بر اساس نیاز و سلیقه خود انتخاب نمایید. نقاشان ساختمان بنابر تخصص و تجربه می توانند به شما برای انتخاب یک رنگ مناسب کمک بسیار زیادی نمایند. از این رو اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید می توانید از این نقاشان مشاوره گرفته و به بهتر شدن خانه خود کمک نمایید. همراه ما در سایت اوس نقاش باشید تا در این زمینه بیشتر بخوانید.

همانطور که متوجه شدید رنگ ها یکی از مصالح و متریال های مهم در ساختمان و صنعت ساختمان می باشد که برای موارد گوناگونی استفاده می شود. این رنگ ها می توانند قابل شستشو و یا غیر قابل شستشو باشندو تمام رنگ های ساختمانی در این دو دسته قرار می گیرند و اگر بخواهیم به طور خلاصه و در ابتدای مقاله در مورد استفاده هر کدام کمی صحبت کنیم ، باید بگوییم که رنگ های غیر قابل شستشو مانند رنگ های پلاستیک بیشتر در محل هایی مورد استفاده قرار می گیرند که کثیف نشده و نیاز به شستشو آن نمی باشد. یکی از این فضاها سقف ها می باشند که به ندرت کثیف می شوند. در مقابل رنگ های قابل شستشو در فضاهایی که امکان لکه و آلوگی بسیار زیاد بوده استفاده می شود تا به راحتی شستشو شده و تمیز گردد. دیوار ها و درب ها از مهمترین این فضاها می باشند که با استفاده از رنگ های روغنی رنگ آمیزی و نقاشی می شوند.

 

رنگ پلاستیک

رنگ های پلاستیک دارای ویژگی های بسیاری می باشند و همین سبب شده تا جز یکی از رنگ های پرطرفدار باشد. به دلیل جنس متفاوت این رنگ با رنگ های دیگر رنگ آمیزی خانه با رنگ پلاستیک آسانتر از رنگهای دیگر می باشد و همین می تواند به محبوبیت این رنگ اضافه کند. لازم به ذکر می باشد برای انجام نقاشی با رنگ پلاستیک باید دقت کنید که مقدار رنگ به اندازه باشد. در صورتی که رنگ بیش از حد باشد باعث می شود تا رنگ آمیزی سخت تر شده و رنگ به سختی بر روی سطح پخش می شود و همچنین بعد از خشک شدن نقاشی رد غلطک و قلم مو بر روی دیوار و سقف باقی می ماند. در مقابل نیز اگر رنگ درست شده رقیق باشد شما باید چندین بار رنگ زدن را انجام دهید. این رنگ بیشتر برای رنگ آمیزی سقف و فضاهایی که کمتر امکان دارد لکه پیدا کرده و یا کثیف شوند استفاده می شود. در ادامه ویژگی های مثبت و منفی این رنگ را بررسی کرده تا شما بهتر انتخاب نمایید.

مهمترین ویژگی رنگ پلاستیک این می باشد که نیاز به حلال های نفتی داشته و همین ویژگی های دیگر را به وجود می آورد. همانطور که گفتیم سرعت انجام نقاشی با رنگ های پلاستیک بسیار بالا می باشد و هزینه ها را تا حد زیادی کاهش می دهد. از سویی دیگر باید به شما یادآوری کنیم که به طور معمول رنگ های پلاستیک قابل شستشو نبوده اما رنگ پلاستیک درجه یک قابلیت شستشو را دارا می باشد. از طرف دیگر در صورت نقاشی با رنگ های پلاستیک این رنگ به سرعت خشک شده و شما می توانید وسایل خود را دوباره چیدمان نمایید. این مورد برای افرادی که تمایل دارند در اسرع وقت خانه و منزل آنها نقاشی شود بسیار مناسب بوده و زمان را به حداقل می رساند.

ویژگی دیگر این رنگ ها را می توان عدم وجود بوی بد و زننده برشمرد که به دلیل دارا نبودن حلال های نفتی می باشد. ویژگی مثبت دیگری که می توانیم نام ببریم به مات بودن رنگ پلاستیک بر می گردد که سبب می شود تا در صورتی که بر روی سطوح مانند دیوار و سقف ایراداتی وجود دارد این ایرادات با کمک رنگهای پلاستیک پوشانده شود. این رنگ دوام کمتری را به نسبت رنگ روغنی دارد. این رنگ ها برای نرده و در و پنجره و هر سطح فلزی مناسب نمی باشد. بدی دیگر این رنگ ها کثیف شدن سریع می باشد که در صورت شستشو آسیب می بیند. و در انتها باید بگوییم که این رنگ آب را به خود جذب می نماید. رنگ های پلاستیک در دو دسته رنگ پلاستیک و رنگ نیمه پلاستیک قرار گرفته و همچنین ماده اصلی آن لاتکس می باشد.

آشنایی با رنگ های ساختمانی اوس نقاش

 

رنگ روغنی

رنگ روغنی بعد از رنگ پلاستیک ار رنگ های پرطرفدار بوده که ویژگی های مهمی را دارا می باشد. این نوع رنگ از قدیمی ترین رنگ های ساختمانی به شمار رفته و به دلیل قابل شستشو بودن در اکثر فضاهایی مانند دیوار ها که امکان کثیفی وجود دارد استفاده می شود. این گ در سه دسته رنگ روغنی براق و رنگ روغنی مات و رن روغنی نیمه مات در بازار موجود می باشد و هر دام نیز ویژگی های خاص خود را دارند. رنگ های روغنی قابلیت های زیادی از جمله ضد زنگ داشته و همچنین می توان از آن به عنوان آستر نیز استفاده نمود.

از مزایا رنگ روغنی می توان به مقاومت بسیار بالای این نوع رنگها اشاره نمود و همچنین ماندگاری بسیار زیادی را داشته که سبب کاهش هزینه به دلیل طول عمر بالای آن می شود. ویژگی مهم دیگر رنگ های روغنی امکان استفاده از آنها برای رنگ آمیزی سطوح فلزی از جمله نرده ها و پنجره ها می باشد. ای رنگ به دلیل ترکیباتی که در خود داشته خاصیت بازتابی نور را دارا می باشد که باعث می شود تا روشنایی فضا بیشتر شود. از معایب آن هم می توان به مشخص بودن ایرادات زیر رنگ مانند موج و موارد دیگر اشاره نمود که بسیار بد می باشد. از طرف دیگر رنگ های روغنی مات قابلیت شستشو را ندارند. در انتها باید به بوی زننده این نوع رنگ ها به دلیل ترکیبات آن اشاره نمود.

در بالا دسته های مختلف رنگ روغنی را نام بردیم. یکی از این رگ ها به نام رنگ روغنی مات به دلیل ویژگی هایی که دارد می تاند بر روی سطوح سیمانی و گچی استفاده شود. از سویی دیگر شما می توانید این کار را با قلم و پیستوله و یا غلطک انجام دهید. در مورد رنگ های روغنی براق نیز باید این را بدانید که این رنگ ها دارای ثبت نوری بالایی می باشد و می توان از آن بر روی سطح های گچی و چوبی و فلزی و سیمانی استفاده نمود. در انتها رنگ های روغنی نیمه مات و یا نیمه براق در بین این دو دسته قرار می گیرند و ویژگی های هر دو را دارند.

اگر نیاز دارید که بر روی رنگ های ساختمانی روغنی ، رنگ های پلاستیک را پیاده سازی و اجرا کنید باید بگوییم که مشکلی برای اینکار وجود ندارد. در ابتدا شما دیوار را باید تمیز نموده و با کمک بتونه پلاستیکی هر ایرادی که ممکن است بر روی دیوار یا سطح مورد نظر باشد را برطرف سازید. ایراداتی مانند حفره و فرو رفتگی و شکاف را باید قبل از هر چیزی درست نمایید. بعد از آن نوبت سنباده زنی است تا سطح صاف شده و آماده رنگ آمیزی باشد. با توجه به روان بودن رنگ پلاستیک بر روی سطح روغنی می بایست غلظت رنگ به اندازه باشد. حال می توانید نقاشی را انجام دهید.

 

رنگ اکریلیک

رنگ های اکریلیک در مقایسه با رنگ های روغنی سریع تر خشک شده و می توان از آنها برای فضاهای مختلفی از جمله نمای خارجی و یا سطوح داخلی ساختمان استفاده نمود.  این رنگ از رزین هایی که بر پایه آب می باشند تهیه شده و همچنین دارای ویژگی ها و خاصیت کشسانی و ارتجاعی می باشد که باعث می شود تا در مقابل ترک های سطحی مقاوم بوده و همچنین لکه ها و یا کثیفی های بر روی آن نیز به راحتی پاک شود. کار رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک و یا رنگ اکرولیک بسیار راحت بوده و می توانید در زمان سریع آن را به اتمام برسانید. این رنگ برای انسان ها و همچنین محیط زیست مشکلی نداشته و می توانید از آن برای سطح های داخلی و خارجی از جمله گچی و آجری استفاده نمایید. این رنگ می تواند دیوار های شما را در برابر مسائلی چون نور خورشید و ساییدگی و گرد و غبار محافظت کند.

از این نوع رنگ بیشتر برای ایجاد نقش و نگار بر روی دیوارها استفاده می شود. همچنین رنگ های اکریلیک دارای تنوع رنگی بسیاری بوده و به دلیل انعطاف پذیری که دارد می تواند در فضاها و سطح های مختلف اجرا و پیاده سازی شود. پایه اصلی این رنگ آب بوده و همین سبب می شود تا بوی زننده مانند رنگ های روغنی نداشته و از این حیث شما نگران نبشاید. این رنگ به رنگ های اکرولیک مات و رنگ های اکرولیک براق و و رنگ های اکرولیک نیمه براق تقسیم بندی می شود. بیشتر استفاده از رنگ اکریلیک برای اتاق های خواب می باشد.

این رنگ به علت داشتن غلظت بالا می توان سطح دیوار را به خوبی پوشانده و تغییر دهد. همچنین این رنگ ویژگی های مثبت رنگ روغنی از جمله دوام بالا را داشته و منند رنگ های پلاستیک نیز قابلیت خشک شدن سریع داشته و بدون بو نیز می باشد. در مورد تاریخچه آن نیز باید بگوییم که این رنگ اوایل به دلیل دوام و درخشندگی که داشته در صعت خودرو وارد شده و در ادامه کم کم به عنوان رنگ ساختمانی در صنعت ساختمان نیز استفاده می شود. از معایب این رنگ نیز می توان به عدم استفاده در رنگ آمیزی در و پنجره ها اشاره نمود و اینکه این رنگ صرفه اقتصادی بالایی نداشته و گرانتر از رنگ های دیگر می باشد.

آشنایی با رنگ های ساختمانی

 

رنگ مولتی کالر

این رنگ های ساختمانی نیز از محبوبیت زیادی برخوردار بوده و طرفداران بسیاری را نیز دارد و دلیل آن هم جدید بودن و دکوراتیو بودن رنگ مولیت کالر می باشد. این رنگ قابلیت شستشو را داشته و شما می توانید آن را بدون نگرانی تمیز نمایید. از طرف دیگر این رنگ در زمان بسیار کمی قابلیت اجرا را داشته و امکان اجرای آن بر روی هر نوع سطحی اعم از سیمان و بتن و آهن و چوب و شیشه و سنگ وجود داشته و این بسیار مهم می باشد. این رنگ به دلیل اینکه کثیی و آلودگی را به خود جذب نمی کند می تواند برای جاهایی که بسیار شلووغ بوده و امکان کثیف شدن سطح و دیوار وجود دارد استفاده شود. ویژگی دیگر این رنگ این می باشد که با اینکه این رنگ بسیار نازک می باشد ولی می تواند ایرادات زیر رنگ از جمله موج ها را بپوشاند.

این رنگ بوی بسیار کمی داشته که آنهم به سرعت از بین می رود. این رنگ پس از اجرا با چند رنگ مختلف دیده شده ، به این صورت که یک رنگ زمینه و رگه هایی از رنگ های دیگر نیز در آن دیده می شود. این رنگ جز رنگ های ساختمانی می باشد که تنوع رنگی و طرحی بسیاری را دارد. همچنین مولتی کالر کمی زمان می برد تا خشک شود و از این رو نمی توان در زمان کم انتظار داشت تا آن خشک شده باشد. شما قادر خواهید بود تا با کمک اسپری نسبت به اجرای راحت و سریع این رنگ ساختمانی اقدام کنید. ویژگی دیگر این رنگ را می توان به ترمیم راحت و سریع آن در کنار داوم بالا بیان نمود. و در آخر اینکه به دلیل عدم جذب رطوبت از رشد باکتری و قارچ جلوگیری می کند.

 

رنگ بلکا

رنگ بلکا از الیاف طبیعی و چسب های مخصوص ساخته شده اند و می توان رد صورت آسیب دیدن آنها را به راحتی ترمیم نمود. این رنگ ها عایق های مناسب حرارتی و برودتی و صوت می باشند و می تواند برای عایق بندی فضاهای خاص مورد استفاده قرار بگیرد. از سوی دیگ این رنگ به علت اینکه نوعی پوشش سلولزی می باشد شبیه به کاغذ دیواری ها می باشد. همچنین این پوشش بلکا برای فضاهای عمومی از جمله بیمارستان ها بسیار مناسب می باشد اما یادتان باشد که به دلیل بافت سلولزی این رنگ ها نیم توان از برای محیط های باز استفاده نمد زیرا با تابش نور خورشید آسیب می بیند.

برای اجرای رنگ ها بلکا شما نیاز به زیرسازی اولیه ندارید و می توانید راحت به اجرای این کار اقدام نمایید. البته این توضیح را هم بدهیم که برای دیوار هایی با رنگ پلاستیک معمولا با کمک محلل روغن الیف و یک حلال نسبت به پوشانده شدن دیوار اقدام می کنند و بعد از اینکه این محلول روی دیوار خشک شدن آن زمان پوشش بلکا را اجرا می نماید. این رنگ قابلیت اجرا بر روی پوشش های چوب و شیشه و سیمان و رنگ روغن و فلز و گچ و چوب و خاک گچ را دارد. همچنین این رنگ بدون بو بوده و حساسیتی نیز به وجود نمی آورد.

به دلیل ساختار این رنگ که فیبری و آنتی استاتیک است در مقابل گرد و غبار مقاوم بوده و به راحتی با شامپو فرش قابل شستشو می باشد. این رنگهای ساختمانی سبب کاهش انعکاس نور و صدا در محیط می شود. رنگ بلکا در مقابل آتش و صربه مقاوم بوده و به دلیل سازگاری با محیط زیست به آن آسیب نمی رساند. تنوع رنگی بلکا بسیار بالا می باشد و همچنین ضد آب بوده و ترک نیز نمی خورد. شما می توانید با بررسی نیازها و فضای خود نسبت به انتخاب پوشش بلکا و یا هر رنگ دیگری اقدام نماید.

آشنایی با رنگ های ساختمانی اوس نقاش

 

رنگ پتینه

رنگ های پتینه به دلیل اینکه می تواند مانند یک اثر هنری خانه شما را زیباد و شیک نمایید توانسته تا هر روز طرفداران بیشتری را جذب نماید. از سویی این هنر در ایتالیا رشد یافته و امروزه درایران نیز در دو سبک کلسیک و مدرن اجرا می شود. شما می توانید از آن برای زیبا سازی خانه و یا حتی محیط های عمومی استفاده نمایید. نکته بعدی اینکه ویژگی های مثبت این رنگ نیز می تواند در انتخاب شما تاثیر گذار باشد. این رنگ قابل شستشو بوده و کثیفی و گرد و غبار را نیز کمتر نمایش می دهد. از طرف دیگر این رنگ به دلیل ترکیبان رنگ استفاده شده در آن آرامش بخش نیز می باشد. دوام و مقاومت بالای این رنگ نیز بسیار بالا می باشد و مکان لکه گیری و ترمیم بالایی را نیز دارد.

منبع: سایت اوس نقاش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *